Een nieuw jaar, nieuwe kansen

Daar sta je dan. Weer een heel nieuw jaar voor de boeg met nieuwe uitdagingen, veel mogelijkheden en misschien nog enkele nachtmerries uit het oude jaar. Je hebt best veel zin om de nieuwe zaken aan te pakken, maar die oude pijnpunten blijven je achtervolgen, beheersen je gedachten. Je komt eigenlijk niet aan die leuke nieuwe kansen toe.

Het helpt wanneer je eens rustig tegen iemand anders aan praat, iemand anders als klankbord gebruikt. Meestal levert dat nieuwe invalshoeken op waardoor je heel anders tegen die problemen aan kijkt.

Maar ja, wie? Wie kun je als klankbord en praatpaal benaderen? Je eigen medewerkers wil je er niet mee lastig vallen en je partner in privé … ? Nou ja, die ook maar niet. Maar wie dan wel!

Kijk eens om je heen in je netwerk. Daar zit vast wel iemand tussen waar je jouw vragen mee wilt delen en van wie jij de verwachting hebt dat het onderwerp in vol vertrouwen bewaard wordt.

En anders is er vast wel iemand beschikbaar die vaker met dit bijltje gehakt heeft, weet wat vertrouwelijkheid betekent en daar goed mee om kan gaan.

Een goed gesprek in vertrouwen gevoerd biedt nieuwe perspectieven!