Meetsma Advies, het maximale rendement van coaching en advies op maat

Als directeur, manager of ondernemer heb je soms behoefte aan een coach. Iemand van buiten de organisatie die je verder helpt in je persoonlijk functioneren.

Als het in een organisatie niet loopt, is er soms behoefte aan een externe adviseur als persoonlijke begeleider op weg naar een betere structuur en bedrijfsvoering. Douwe Meetsma van Meetsma Advies is beide en weet als geen ander maatwerk te bieden, ook waar het workshops en trainingen betreft. “Welke ontwikkeling je als mens of organisatie ook doormaakt, alleen met coaching en advies op maat kom je verder.”

Een directeur, manager of ondernemer die Meetsma vraagt een poosje met hem of haar op te lopen, kan rekenen op een letterlijke invulling van het verzoek. “In drie sessie, of meer als dat nodig is, wandelen we in een park of de natuur”, legt Douwe Meetsma uit. “Dat leidt af en biedt focus, op kantoor blijf je toch in een bepaalde sfeer hangen. Door naast elkaar te lopen en hetgeen je om je heen ziet als aanknopingspunten te benutten, krijgen de gesprekken eerder diepgang met inzichten die tot antwoorden op de individuele vragen leiden.”

Interne samenwerking

Bij coaching in combinatie met advies is Meetsma juist wel op kantoor aanwezig om nadrukkelijk te kunnen spiegelen in de voor verbetering vatbare bedrijfssituatie. “De keuze van onderwerp ligt dan meer bij mij”, aldus Douwe Meetsma. “Ik geef terug wat ik zie en weet met al mijn bedrijfskundige kennis en ervaring te sturen op wat anders kan en moet. Dat kan tot een complete reorganisatie leiden of slechts een kleine verschuiving. Iemand die niet op z’n plek en dus niet goed in z’n vel zit, kan namelijk heel langzaam de interne samenwerking verstieren.”

Strategische oriëntatie

Al dan niet in combinatie met een advies- of certificeringstraject biedt Meetsma Advies ook workshops en trainingen op maat. “Altijd kijk ik waar behoefte aan is”, gaat Douwe Meetsma verder. “Is het noodzakelijk iedereen met de neuzen dezelfde kant op te krijgen, dan adviseer ik een workshop strategische oriëntatie, toe te spitsen op het management en/of de mensen op de werkvloer, voor de desbetreffende organisatie altijd op maat gesneden.” Kant en klare video’s vallen dus niet onder het aanbod van Meetsma Advies, coaching en advies met het maximale rendement duidelijk wel.