Meetsma Advies brengt gewenste kwaliteit in ieders bedrijfsvoering

Natuurlijk streeft ieder gezond bedrijf naar de meest kwalitatieve bedrijfsvoering, maar dat blijkt in de praktijk geen eenvoudige opgave. Al meer dan twintig jaar wijst Meetsma Advies bedrijven de juiste richting middels coaching & advies, interim management en het begeleiden van diverse certificeringstrajecten. “Met een sterk analytisch vermogen en brede kennis van organisatorische systemen begeleid ik bedrijven met succes in het verbeteren van hun bedrijfsvoering”, zegt Douwe Meetsma, de drijvende kracht achter Meetsma Advies.

Meetsma begon zijn carrière in een laboratorium waar hij als geen ander heeft leren analyseren. Na diverse stappen in deze wereld te hebben gezet, nam hij de uitdaging aan om de organisatie van de cursusafdeling van zijn toenmalige werkgever te verbeteren. “Dat sprak mij zo enorm aan, dat ik rond mijn veertigste weer in de schoolbanken ben gaan zitten voor een opleiding Bedrijfskunde met als afstudeerrichting Total Quality Management”, vertelt Meetsma. “Er volgen onder andere een opleiding Neuro Linguïstisch Programmeren, wat maakt dat ik als adviseur en interim manager niet alleen verstand van zaken heb, maar ook snel en vooral goed contact met mensen kan leggen.”

Certificering

In 1995 ging Meetsma onder de noemer Meetsma Advies als zelfstandig ondernemer aan de slag om zich primair te richten op (de continuering van) certificering. “De meeste bedrijven worden wat zenuwachtig als de certificerende instantie voor een audit over de vloer komt”, weet Meetsma. “Ik ben dan aanwezig voor een adequate begeleiding en de nodige ruggespraak. Op de achtergrond wel te verstaan, want het bedrijf is en blijft altijd zelf verantwoordelijk.” Momenteel begeleidt Meetsma vooral certificeringstrajecten voor ISO 9001 (kwaliteit), ISO 14001 (milieu), VCA (veiligheid) en OHSAS (arbeidsomstandigheden).

Resultaatgericht

Naast certificering richt Meetsma Advies zich ook op interim management en coaching & advies. “Regelmatig vervang ik een afdelingshoofd, voeg ik mij in de rol van kwaliteitsmanager en begeleid ik uitdagende projecten”, gaat Meetsma verder. “Als coach richt ik mij op directeuren en managers die even niet goed in hun vel zitten, niet weten welke richting zij op moeten. Om ze op hun gemak te stellen voer ik de gesprekken niet tegenover elkaar in een vergaderkamer, maar lopend in een park, bos of natuurgebied.” Altijd werkt Meetsma Advies resultaatgericht vanuit een menselijk perspectief, vasthoudend, betrouwbaar en eerlijk. Kijk voor meer informatie op www.meetsma.nl.